Zpět do obchodu

Registrace

Jak vybrat monitor dechu pro miminko?

Monitor dechu jako podpora pro mladé rodiče

 

Starost o bezpečnost novorozence je nedílnou součástí života mladých rodičů po celém světě. Díky technologickému pokroku však získávají stále více možností využívat různé typy zařízení, které jim pomáhají plnit tuto důležitou roli. Jedním z běžných a oblíbených zařízení je dětská chůvička, která umožňuje rodičům pozorovat a poslouchat své miminko. Nicméně, stále větší popularitu si získávají i monitory dechu, které mají za úkol ochránit dítě před neviditelným, ale potenciálně nebezpečnou hrozbou.

 

K čemu slouží monitor dechu?

 

Monitor dechu je zařízení, které poskytuje rodičům podporu při péči o bezpečnost jejich dítěte v prvním roce života, kdy je největší riziko apnoe a dalších dýchacích potíží. Díky své vysoké přesnosti je schopen pečlivě sledovat každý, i ten nejmenší dech miminka. Hlavním cílem monitoru dechu je odhalit jakékoli známky apnoe nebo jiných dýchacích problémů a v případě ohrožení zdraví či života dítěte okamžitě upozornit rodiče, aby mohli rychle reagovat a poskytnout potřebnou pomoc

 V případě potíží s dýcháním není dítě schopno samo zavolat o pomoc. V takových situacích se monitor dechu stává hlasem, který naléhá na rodiče, aby poskytli nezbytnou pomoc. Díky monitoru dechu jsou rodiče okamžitě upozorněni na problém a získávají schopnost rychle reagovat, čímž mají šanci zachránit život svého dítěte.

 

Vyplatí se kupovat monitor dechu pro dítě?

 

Podle odborníků mohou novorozenci v prvních týdnech života spát až 16-18 hodin denně. I ti nejoddanější rodiče však nejsou schopni své dítě neustále hlídat. Je nezbytné najít rovnováhu mezi péčí a odpočinkem, aby se rodina mohla vyrovnat s nároky novorozeneckého spánkového režimu.

 Je tedy rozumné zvážit pořízení monitoru dechu, který přispívá ke zvýšení bezpečnosti pro miminko. Monitor dechu můžeme přirovnat k detektoru kouře, který nás varuje před potenciální nebezpečnou situací. Podobně jako detektor kouře, i monitor dechu plní ochrannou roli a v případě problémů s dýcháním u dítěte nás okamžitě upozorní. Díky tomu můžeme rychle reagovat a poskytnout dítěti adekvátní pomoc, potenciálně zachraňující mu život. Pro rodiče je monitor dechu nepostradatelným pomocníkem, který jim poskytuje klid a jistotu, zejména během spánku, kdy nemohou dítě sami sledovat. Pořízení monitoru dechu je investicí do bezpečnosti a ochrany našeho dítěte. Je důležité si uvědomit, že apnoe a další dýchací problémy mohou postihnout i zdravé děti, a proto je dobré být připraveni a mít k dispozici adekvátní nástroj pro jejich monitorování.

 

Jaký monitor dechu vybrat?

 

Výběr vhodného monitoru dechu může být náročný, na trhu existuje mnoho různých modelů a značek. Nicméně, obecně lze monitory dechu rozdělit do dvou kategorií: přenosné monitory dechu a stacionární deskové monitory dechu umístěné pod matrací.

 Na trhu je široká nabídka stacionárních deskových monitorů dechu od různých výrobců. Tyto monitory se skládají z centrální jednotky a jednoho nebo více senzorů, které slouží k monitorování dýchání dítěte. Senzory jsou umístěny pod matrací a sledují dýchání prostřednictvím pohybu matrace. Signál ze senzorů je pak přenášen do centrální jednotky, která v případě detekce dýchacích potíží aktivuje poplach. Pro zajištění bezpečnosti dítěte jsou stacionární monitory dechu obvykle napájeny bateriemi, stejně jako bezdrátové modely.

 Co se týče přenosných plenkových monitorů dechu, je výběr omezenější. Na trhu existuje pouze jeden lékařsky certifikovaný přenosný monitor dechu na plenku a tím je Snuza Hero MD. Tento model se snadno připevní na oblečení nebo plenku dítěte, což umožňuje přímé sledování dýchání prostřednictvím kontaktu s bříškem. Je to nejrychlejší a nejpřesnější způsob monitorování dýchání vašeho dítěte. Přenosné monitory dechu nevyžadují další senzory a poskytují mnoho doplňkových funkcí a výhod, které stacionární verze nemají.

Proč zvolit přenosný monitor dechu?

 

Přímý kontakt s dítětem - přesnost a funkce vibrace.

 

Díky přímému kontaktu přenosného monitoru dechu s miminkem je možné detekovat i ty nejmenší dechové pohyby, což zajišťuje přesné sledování každého dechu miminka. Přímý kontakt také umožňuje monitoru dechu pokusit se stimulovat dítě k dýchání pomocí inovativní vibrační funkce. Během apnoe se kojenec chová, jako by "zapomněl dýchat". Vnější podněty, jako je dotek rodiče nebo vibrace monitoru dechu Snuza Hero MD, mohou miminko stimulovat k dýchání a zachránit mu život. Díky vibrační funkci se přístroj může pokusit stimulovat dýchání, jakmile detekuje apnoe, aniž by ztratil cenné vteřiny. Pokud se dýchání nevrátí do 5 sekund od spuštění vibrace, zařízení aktivuje hlasitý alarm.

 

Malé rozměry - vezměte ho s sebou kamkoliv.

 

Přenosný monitor dechu Snuza Hero MD je kompaktní zařízení, které si snadno vezmete s sebou. Tím vám umožní sledovat dýchání vašeho dítěte v různých situacích. Na rozdíl od stacionárních monitorů dechu není potřeba instalovat senzory do postýlky nebo nosit další přenosnou tašku. Přenosný monitor dechu je snadno použitelný - stačí ho připevnit na plenku nebo oblečení vašeho dítěte. Díky svým malým rozměrům se snadno vejde do kabelky nebo kapsy kalhot. Díky němu můžete svému dítěti zajistit bezpečný spánek bez ohledu na to, kde jste. Monitor dechu na plenku Snuza Hero MD je vhodný jak pro klasickou postýlku, tak i pro přistýlku.

 

Nic neztratíte a hodně získáte

 

Při výběru přenosného monitoru dechu nemusíte dělat žádné kompromisy. Díky svému designu a pokročilé technologii poskytuje plenkový monitor dechu vysokou přesnost sledování dýchání a zároveň vám zajišťuje neomezenou mobilitu.

 

Zpět do obchodu